Energiapolitika 2000 Társulat

Energiapolitika 2000 Társulat

kozjo

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Kezdőlap Dokumentumok Publikáció Dokumentumok Publikáció Legyen vége a liberális ámokfutásnak!
Legyen vége a liberális ámokfutásnak! Send to a friend Print Version
Kategóriák: (Publikáció | Magyar energiapolitika)
Megjelenés dátumaIcon Megjelenés dátuma 2008. 03. 27.
Megjelenés helye vagy kiadóIcon Megjelenés helye vagy kiadó Magyar Nemzet
Szerző, íróIcon Szerző, író Dr. Járosi Márton
LinkIcon Link
Letölthető anyagokIcon Letölthető anyagok Letölthető anyagok (Size: 44 Kb)

A létfontosságú energetikában „a tízmillió részvényes” tulajdonában csak a Paksi Atomerőmű, a nagyfeszültségű villamos hálózat és a rendszerirányítás maradt. Ezt a maradékot s a benne megtestesülő szakmai tudást nevezzük ma Magyar Villamos Műveknek (MVM). Ezért a maradékért való küzdelem a privatizáció óta folyik. Úgy tűnik, hogy a liberálisok a háromigenes népszavazás után kialakult belpolitikai helyzetben látták elérkezettnek az időt a magyar energetika maradékának szétverésére.

A március 11-i, az MVM szétverését szolgáló miniszterelnöki rögtönzés lényege: 2007-ben, a villamosenergia-törvény kapcsán, a megfogalmazott célokkal részben ellentétes szabályozás született; a megoldás a HTM-ek (hosszú távú áramvásárlási szerződések) felbontása, a Mavir (Magyar villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító) Zrt. MVM-ből való eltávolítása, az újraszabályozás. Vagyis írásban adják, hogy az általuk létrehozott villamosenergia-törvény nem jó, s az MVM-re igyekeznek hárítani a saját alkalmatlanságuk és sikertelenségük következményeit.

Az MVM ellen folyó támadások valódi célja az MVM feldarabolása, szétverése. El kell tőle venni tulajdonát, a nagyfeszültségű villamos hálózatot (Mavir), le kell választani róla a Paksi Atomerőművet, amely a legolcsóbb áramot biztosítja az országnak, s persze meg kell szüntetni azokat a hosszú távú szerződéseket, amelyek garantálták, hogy a fogyasztók számára se szabaduljanak el az árak. Mindezt az EU-direktívákra való álságos hivatkozások jegyében. Ha ez a liberálisok szándéka szerint beteljesedne, akkor végleg megszűnne a magyar nemzeti érdekű energetika, annak minden következményével együtt.



 

Keresés

Eseménynaptár

Previous Next
Január 2022
Va Ke Sz Cs Sz
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Regisztráció

Miért érdemes regisztrálni? Rendszeres értesítést kap

  • rendezvényeinkről,
  • állásfoglalásainkról,
  • energetikai cikkekről és tanulmányokról.
      Megküldjük hírleveleinket.